Εκτύπωση

ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ – ΛΟΝΔΙΝΟ καθε Τεταρτη

ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ – ΛΟΝΔΙΝΟ

Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, (Λουξεμβούργο ή Γάνδη - Μπρυζ), Λονδίνο – Βρετανικό Μουσείο, Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον, (Πύργος Γουίνσδορ) 
7 μέρες

1η ημέρα: Βρυξέλλες – Περιήγηση Πόλης
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες.
Άφιξη, και αμέσως αρχίζει η γνωριμία μας με τη πόλη. Στην διάρκεια της πανοραμικής μας περιήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα περνώντας από την Grand Place, το Atomium, το Heysel Stadium, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο, την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: Βρυξέλλες – Άμστερνταμ – Περιήγηση πόλης

Σήμερα έχουμε σχεδιάσει μια αλησμόνητη οδική εκδρομή στο Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Άφιξη και συνεχίζουμε με μία πανοραμική περιήγηση αρχίζοντας από το ιστορικό κέντρο, το οποίο οριοθετείτε από τρία ημικυκλικά τεχνητά κανάλια, οι όχθες των οποίων ενώνονται με 400 μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες για να δούμε μεταξύ άλλων τον παραδοσιακό μύλο του Ρέμπραντ, το εντυπωσιακό στάδιο «Αρένα» και το Βασιλικό μουσείο Rijksmuseum, το οποίο είναι σ’ ένα γοτθικό παλάτι του 1885 και φιλοξενεί τα πιο γνωστά έργα ζωγραφικής της χώρας.
Θα συνεχίσουμε με τη Δυτική εκκλησία, με το παλάτι του βασιλιά και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα αξιοθέατα του κέντρου.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Βρυξέλλες – Προαιρετική Εκδρομή (στο Λουξεμβούργο ή Εκδρομή στη Γάνδη και στη Μπρυζ) – Πρόγραμμα Ψυχαγωγίας
Πρωινό και η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε, όπως νομίζετε καλύτερα. Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια προαιρετική εκδρομή στη πανέμορφη πρωτεύουσα του μικροσκοπικού Δουκάτου του Λουξεμβούργου, η οποία διαθέτει πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων.
Η πλατεία Armes, η Κόκκινη Γέφυρα, ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός της Παναγίας που χτίσθηκε σε στυλ μπαρόκ, τα τείχη της πόλης στο προάστιο των Τραπεζών, το παλάτι του Μεγάλου Δουκάτου και το Μεσαιωνικό κάστρο, είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που θα μας κάνουν να επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια προαιρετική ενδιαφέρουσα εκδρομή στη μεσαιωνική Γάνδη, με το καλοδιατηρημένο ιστορικό της κέντρο. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη –διάσημο για τις τοιχογραφίες της Ωραίας Πύλης, το κτίριο της Αγοράς, το Δημαρχείο και το Κάστρο. Στο δρόμο για τη Μπρυζ, πρωτεύουσα της Δυτικής Φλάνδρας, θα προετοιμαστούμε για να αντικρύσουμε ένα μεσαιωνικό σκηνικό, μοναδικό στην Ευρώπη. Το ιστορικό κέντρο  το οποίο διασχίζουν κανάλια, έχει σχήμα ημικυκλικό και αποτελεί εξαιρετικό δείγμα μεσαιωνικής αστικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για πρόγραμμα ψυχαγωγίας, με τουρνουά ντάμας ή διαγωνισμό χορού.

4η ημέρα: Βρυξέλλες – Λονδίνο (Καλαί – Φόλκεστον με το Eurotunel) – Περίπατος στον Τάμεση 
Πρωινό και αναχώρηση για το Καλαί οδικώς. Άφιξη, επιβίβαση στο υπερσύχρονο τρένο Eurotunel με προορισμό, το Φόλκεστον. Άφιξη, αποβίβαση και αναχώρηση οδικώς για το Λονδίνο. Άφιξη και ακολουθεί περίπατος κατά μήκος του Τάμεση, για να δούμε περίπτερα με μεταχειρισμένα βιβλία, καταστήματα χειροτεχνίας, το Film Theater και εντυπωσιακές γκαλερί. Αργότερα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: Λονδίνο – Περιήγηση Πόλης – Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο
Το πρωί συνεχίζουμε με την περιήγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Ο ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, από την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα), την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.
Αργότερα θα περάσουμε από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων η οποία φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν.
Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο , όπου η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.
Ακολουθεί πρόγραμμα ελεύθερο για ψώνια και ατομικές περιηγήσεις.

6η ημέρα: Λονδίνο – Εκδρομή στην Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια των Κολεγίων.
Στη συνέχεια ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή θα έλθουμε στην κωμόπολη του Στράτφορντ Απόν‘Eιβον, τη γενέτειρα του Σαίξπηρ. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ, το γενέθλιο σπίτι του και το δημοτικό σχολείο που μαθήτευσε. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να γευματίσετε αν θέλετε σε μια παραδοσιακή παμπ, με θέα τον ποταμό Έιβον και αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

7η ημέρα: Λονδίνο – (Προαιρετική Εκδρομή στον Πύργο του Γουίνσδορ) – Πτήση Επιστροφής 
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για μια ενδιαφέρουσα προαιρετική εκδρομή στο Kάστρο Γουίνσδορ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας, από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Στην περιήγηση περιλαμβάνεται η επίσκεψη στα επίσημα διαμερίσματα, στο «κουκλόσπιτο» της βασίλισσας και στο παρεκκλήσι του Σαίντ Tζώρτζ.
Αργότερα συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Λονδίνου, όπου και η πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3* sup στο Λονδίνο (περιφερειακά).
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά.
 • Περιήγηση στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο.
 • Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Άμστερνταμ.
 • Εκδρομή στην Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον.
 • Εισιτήριο τρένου (Eurotunel).
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Ταξιδιωτικά έντυπα.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Επίναυλος Καυσίμων 70€
 • Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς  χώρους, πάρκα, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:

 • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα τις πτήσεις, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
 • Ανάλογα τον αερομεταφορέα και την ημέρα αναχώρησης το ταξίδι ενδέχεται να εκτελείται από και προς τις Βρυξέλλες.
 • Σε ορισμένες αναχωρήσεις σε περίπτωση συνεδρίων ή συνόδου κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης ενδέχεται οι διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή (Αμβέρσα, Γάνδη, Μπρυζ). Ζητήστε μας πληροφορίες πριν την αναχώρησή σας
κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης ενδέχεται οι διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή (Αμβέρσα, Γάνδη, Μπρυζ). Ζητήστε μας πληροφορίες πριν την αναχώρησή σας

Α.Παπανδρεου 101 και Παλαιολόγου γωνία

Χαλάνδρι 152 32

(απέναντι απο την γωνία Παπανικολή και Εθνικής Αντιστάσεως)

Τηλ: 210 - 6800563 - 564 - 565